2022-03-11 14:55:47• hírek • Bede Emőke

Vasököllel sújtott le az adóhatóság: ideiglenesen bezártak egy szatmári benzinkutat

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

Dan Carbunaru kormányszóvivő pénteken közölte, hogy az üzemanyagárak indokolatlan emelése miatt újabb bírságokat szabtak ki az illetékes hatóságok. Az adóhatóság hat pénzbírságot szabott ki összesen 140 ezer lej értékben, a katasztrófavédelmi felügyelőség 750 ezer lejre bírságolta a vizsgált kutakat, a fogyasztóvédelem pedig nem kevesebb mint 950 ezer lejnyi büntetést szabott ki a tisztességtelenül eljáró kutakkal szemben.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) ez idáig 90 kútnál, illetve egy olyan forgalmazó székhelyén tartott ellenőrzést, melynek 215 töltőállomása van országszerte. Az ANPC munkatársai ezen vizsgálatok nyomán összesen 950 ezer lej bírságot szabtak ki, kiegészítő intézkedésként kiosztottak tíz írásbeli figyelmeztetést, valamint három esetben felfüggesztették a kút tevékenységét. Ugyanakkor egy forgalmazót a legnagyobb bírsággal sújtották, melyet a fogyasztóvédelem csak adhat - ennek összege 100 ezer lej.


Az adóhatóság (ANAF) által lefolytatott ellenőrzések során összesen 6 pénzbírságot szabtak ki 140 ezer lej értékben, illetve ehhez hozzáadódnak még a helyszínen elkobzott összegek. Az ellenőrzött kutak között komoly leckét kapott egy szatmári munkapont is, melyek a kiszabott 100 ezer lejes bírság mellett egy hónapra be is kell zárnia.


Terepen a katasztrófavédelem ellenőrei is


Ahogyan arról a Szatmár.ro is beszámolt, a híresztelések nyomán kialakult tömegpánik miatt sokan üzemanyag tárolására nem engedélyezett tárolókkal indultak el tankolni (pl. több száz literes szemeteskukák, műanyag zacskók, stb.). Péntek reggelig 814 benzinkutat ellenőriztek az katasztrófavédelem tűzvédelmi osztályának munkatársai, és 750 ezer lej összértékben 672 bírságot szabtak ki. További 234 akciót a munkavédelmi felügyelőség bonyolított le, mely a figyelmeztetések mellett 111.500 lejnyi pénzbírságot is kiszabott a munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: